Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Bomarknaden är inne i ett mycket intressant läge

Det finns en rädsla för att köpa bostad i Spanien just nu, menar en del och pekar på den spanska ekonomin. Men inget är mer fel än att ha den inställningen, menar Tommy Granbom på Eurohome som säljer bostäder i Torrox och Nerja


Av Ola Josefsson

-Spanien har återigen blivit billigt för svenskar som sitter med kronor på fickan. Och med den ekonomiska krisen och arbetslösheten följer billigare arbetskraft om något behöver göras på bostaden.
-Även om det är svårt att hitta jobb i Spanien tror jag knappast att de svenskar som vill flytta till ett varmare land tänker jobba i Spanien. De flesta har den yrkesverksamma karriären bakom sig eller så har de ett arbete i exempelvis Sverige som de sköter på annat sätt.

För svensken har bomarknaden i Spanien kommit in i ett mycket intressant läge. För två år sedan stod eurovalutan i nära 11,80 SEK. Då upplevde många svenskar med pensionspengar från Sverige att Spanien blivit dyrare.
Nu har spanjorernas olycka blivit svenskarnas lycka och sedan nyåret har svenskarna betalat strax under nio kronor för en euro.

Torrox milda och sköna åretruntklimat lockar allt fler. Torrox och Nerja ligger i ett område som har ett mikroklimat.
-Klimatet här är behagligt för oss nordbor, det är ett lugnt område med bra service och en plats som lever året runt. Och platsen har även flest soltimmar, det ska finnas belägg för det, intygar Tommy Granbom.

Varken Torrox eller Nerja har varit några turistbyar dit mängder av charterturister och slussats in på väldiga hotellkomplex.
-Det är inga turistbyar som har hotell, barer eller restauranger där hälften stänger under vintern. Här finns det ett gemytligt folkliv året runt.

Torrox Costa med snart 20.000 invånare håller på att växa upp i Nerjas nivå. De större byggnadskomplexen som ligger vid strandpromenaden byggdes i början av 80-talet. Torrox Pueblo som ligger en bit från havet har lite billigare priser än Nerja.
-En lägenhet i Torrox Costa med två sovrum, med pool kostar från 200.000 euro.


Visste du att…
… det planeras för en fritidshamn i Torrox.
… borgmästaren i Torrox är kvinna och heter Toñi Claros. Hon är för vänsterpartiet Izquierda Unida och blev Torrox första kvinnliga borgmästare efter valet 2007. Den 22 maj i år väntar nästa kommunalval.Flest soltimmar och ett gemytligt folkliv året runt, det är mycket som talar för Torrox och Nerja, säger Tommy Granbom vid Eurohome
Flest soltimmar och ett gemytligt folkliv året runt, det är mycket som talar för Torrox och Nerja, säger Tommy Granbom vid Eurohome
Vittsjö